ČIS organizuje již 3. Mezinárodní konferenci "Food, microbiota and immunity 2025". Konference bude probíhat 16.-19.6.2025 v refektáři Opatství Emauzy v Praze. Cílem této konference je umožnit setkání imunologů, mikrobiologů a vědců, kteří se zabývají výzkumem imunity, mikrobiomu a potravin a umožnit tak diskusi, navazování spolupráce a přenos znalostí napříč obory, státy a generacemi vědců

Více informací bude brzy na https://fmi2025.eu/

Oznámení konference

Konání konference bude podpořeno AVČR v rámci strategie AV21: Udržitelná produkce a spotřeba potravin a MŠMT v rámci programu INTER-MICRO: Mluvíme s mikroby – porozumění mikrobiálním interakcím v konceptu One Health (CZ.02.01.01/00/22_008/0004597).

 

       

Aktivní účast studentů s nejlepšími abstrakty bude podpořena 400 € v rámci EFIS-EJI Meeting Support. Kromě aktivní účasti a časného přihlášení je podmínkou souhlas s předáním informací (jméno, afiliace a e-mail) poskytovateli podpory. Z recipientů této podpory bude vybráno několik přednášejících do hlavního programu (místo posteru). Detaily budou uvedeny na webu konference.

  

Časná registrace: leden 2025 - 30.4.2025. Registrační poplatek bude 150 € pro studenty a 350 € pro ostatní. Studenti budou zařazeni do soutěže o nejlepší abstrakt a několik z nich bude místo posteru přijato k přednášce.

Pozdní registrace: 30.4.2025-10.6.2025. Registrační poplatek bude 250 € pro studenty a 450 € pro ostatní. Vzhledem k omezenému prostoru se může stát, že registrace již nebude možná - naplnění kapacity konference bude uvedeno na webových stránkách konference.

Hlavními body programu budou:

  • Metodické novinky a výzvy
  • Ekologie a vývoj mikrobioty organismů
  • Biologicky aktivní produkty mikrobioty
  • Terapeutická manipulace mikrobiotou
  • Vztahy mezi mikroby a hostitelem
  • Fyziologie trávicího traktu a mechanismy interakce mezi střevní mikrobiotou a hostitelem
  • Slizniční imunita a tolerance
  • Ovlivnění fyziologických funkcí mikrobiotou
  • Přirozená imunita a zánět
  • Strava a mikrobiota u zánětlivých a nádorových chorob
  • Funkční potraviny a probiotika

Potvrzení řečníci:

  • Basic, Marijana (Hannover, Germany)
  • Berčík, Přemysl (Hamilton, Canada)
  • Bosch, Thomas C. G. (Kiel, Germany)
  • Clarke,  Gerard (Cork, Ireland)
  • Cukrowská, Bożena (Warsaw, Poland)
  • Filipp, Dominik (Prague, Czech Republic)
  • Ganal-Vonarburg, Stephanie (Bern, Switzerland)
  • Gomez de Agüero, Mercedes (Würzburg, Germany)
  • Hansen, Axel Kornerup (Copenhagen, Denmark)
  • Koren, Omry (Safed, Israel)
  • Moro, Kazuyo (Osaka, Japan)
  • Městecký, Jiří (Birmingham, USA)
  • O'Farrelly, Cliona (Dublin, Ireland)
  • Prášil, Ondřej (Třeboň, Czech Republic)
  • Procházková, Petra (Prague, Czech Republic)
  • Savidge, Tor (Houston, USA)
  • Schabussova, Irma (Vienna, Austria)
  • Schwarzer, Martin (Nový Hrádek, Czech Republic)
  • Steinhoff, Ulrich (Marburg, Germany)
  • Trinchieri, Giorgio (Bethesda, USA)
  • Verdú, Elena (Hamilton, Canada)
  • ...a další